Refreshers

Ett nytt sätt att lära!

Här finner ni all information om våra Refreshers! Vi är väl medvetna om att det går fort på våra två-dagarskurser och att det är omöjligt att ta med sig all information. Därför vill vi erbjuda alla som har gått våra kurser tidigare en möjlighet att komma tillbaka och gå igenom de viktigaste bitarna igen. Och även få tillfälle att diskutera era nya kliniska erfarenheter som ni fått sedan ni gick kursen!

Bokade refreshers:

• Bäckenledsdiagnostik & behandling

• Cervikaldiagnostik & behandling


Bäckenledsdiagnostik & behandling

Eftersom det blev så lyckat resultat av första Refreshern som vi genomförde så kommer vi absolut fortsätta med detta framöver!

Mark Olivers bäckenkurs har från start varit omåttligt populär med slutsålda kurser och strålande utvärderingsbetyg. Men en vanligt återkommande kommentar är att det går lite för fort i vissa moment. Tyvärr är detta nödvändigt eftersom det är ett komplext område som kräver mycket kunskap för att man skall förstå hur det hänger ihop. Därför kommer denna Refresher gå igenom de viktigaste och mest användbara delar som presenterades på den senaste utbildningen. Fokus kommer ligga på det praktiska efter att vi gått igenom den viktigaste teorin.

Information

Plats: Idrottshälsan i Skåne

Datum: Nästa bokas 2020

Pris: 2000 sek, exkl moms

Övrigt: Lunch & fika ingår

Schema

09.00-10.30 – Skillnad på bäckendysfunktion och SI-ledssmärta

10.30-11.00 – Fika

11.00-12.00 – Undersökningsmetoder för SI-leden

12.00-12.30 – Behandlingsmetoder för SI-leden

12.30-13.30 – Lunch

13.30-14.00 – Forts. Behandlingsmetoder för SI-leden

14.00-15.00 – Undersökningsmetoder för Symfysen

15.00-15.30 – Fika

15.30-16.30 – Behandlingsmetoder för Symfysen

Föreläsare

Andreas Blom har assisterat Mark vid samtliga av hans besök på Idrottshälsan och även vid flera besök i Danmark och övriga Europa. Andreas är IFOMPT ackrediterad sjukgymnast med lång erfarenhet av patienter med bäckendysfunktion. Handledd av Mark bedriver Andreas forskning tillsammans med Bengt Sturesson och Inge Dahlberg kring bäckenledsdiagnostik.


Cervikaldiagnostik & behandling

Vi kommer gå igenom den senaste uppdateringen av säkerhetstester för nacken, teori & differentialdiagonstik samt de undersökningsmetoder och behandlingstekniker som ni lärde er på kursen med Duncan Reid. Vi kommer fokusera mycket på det praktiska och finslipa ert handlag för att uppnå så goda resultat som möjligt!

Information

Plats: Idrottshälsan i Skåne

Datum: 9 Februari 2019

Pris: 1000 sek, exkl moms

Övrigt: Fika ingår

Schema

09.00-10.00 – Differentialdiagnostik & teori

10.00-10.15 – Fika

10.15-11.00 – Undersökningsmetod för cervikalen

11.00-13.00 – Finslipning av mobiliserings- och manipulationsteknik

Föreläsare

Andreas Blom har assisterat Duncan Reid vid samtliga av hans besök på Idrottshälsan. Andreas är IFOMPT ackrediterad sjukgymnast med lång erfarenhet av patienter med nackbesvär. Andreas bedriver forskning tillsammans med Bengt Sturesson och Inge Dahlberg kring bäckenledsdiagnostik och arbetar kliniskt på Idrottshälsan och i det medicinska teamet i LUGI Handboll.