Cervikal diagnostik & behandling

Lär dig diagnostisera, mobilisera och manipulera nacken på ett säkert, enkelt och effektivt sätt.
Kursinnehåll

Cervikal diagnostik & behandling kommer att granska i detalj den kliniska undersökningen och hanteringen av cervikalen, från occiput till cervikotorakala övergången. Detta kommer att följa den osteopatiska modellen och inkluderar undersökning och behandling med kombinerade rörelser, mobilisering och manipulation. Ett huvudfokus i kursen är att demonstrera och träna på ett säkert tillvägagångssätt vid utförande av cervikal manipulation. Den senaste informationen om säkerhetsaspekter inklusive VBI-protokollet och ligamentstabilitetstestningen kommer att demonstreras. Case-studier kommer att användas för att underlätta undervisningen av klinisk resonemang. En betydande tid ges för att säkerställa en hög teknisk kompetens vid slutet av kursen!

 

Deltagare kommer lära sig:

  • Biomekanik av cervikalen & osteopatisk terminologi.
  • Säkerhetstestning av VBI och ligamentstabilitet.
  • Bedömning / Behandling av övre cervikal.
  • Bedömning / Behandling av mellan-nedre cervikal.
  • Case-studier och kliniskt resonemang.
  • Utförande av cervikal manipulation och behandlingsindikationer.

Förkunskapskrav

Cervikal diagnostik & behandling är en lämplig kurs för fysioterapeuter, naprapater eller kiropraktorer som är intresserade av att lära sig nya färdigheter för undersökning av cervikalen med kombinerade rörelser. Det kommer att vara av särskilt intresse för dem som inte lärt sig detta speciella tillvägagångssätt tidigare men även för de som vill förbättra den skicklighet som krävs för att leverera en säker och effektiv mobilisering och manipulation av cervikalen. Även för fysioterapeuter som har genomfört samtliga OMT utbildningarna rekommenderas denna kurs, eftersom den uppdaterar deltagarnas färdigheter och kunskaper om cervikalen baserat på den senaste forskningen.

 

Kursledare

Duncan Reid [DHSc, MHSc (Hons), BSc, Dip MT, PGDipHSc (Manipulativ Sjukgymnastik), FNZCP] är professor i fysioterapi vid Auckland University of Technology. Han är programledare för utbildningen i muskuloskeletal fysioterapi inom masterprogrammet. Duncan har 36 års klinisk erfarenhet av muskuloskeletal fysioterapi. Han ägde och drev en privatpraktik i 17 år innan han flyttade till en heltidsanställning som lärare vid skolan för fysioterapi år 2000. Hans huvudområden är i manuell och manipulativ fysioterapi, speciellt manipulering av cervikalen, ett ämne han föreläser inom internationellt. Hans forskningsintressen inkluderar också hanteringen av knäskador, rörelsescreening och förebyggande av skador. Duncans erfarenhet inom idrottsmedicin är också omfattande. Han är tidigare ordförande i NZ Manipulative Physiotherapists Association och har varit Chief Physiotherapist för NZ-laget vid de senaste 4 olympiska spelen. Han var fram till 2016 vice ordförande i IFOMT samt är ledamot i NZ Manipulative Physiotherapists Association. Han är en flitigt inbjuden talare vid nationella och internationella kongresser relaterade till fysioterapi och rehabilitering.

 

Andreas Blom har assisterat Duncan vid samtliga av hans besök på Idrottshälsan. Andreas är IFOMPT ackrediterad sjukgymnast med ett diplom från AUT, Nya Zeeland, i avancerad muskuloskeletal fysioterapi. Andreas bedriver forskning tillsammans med Bengt Sturesson och Inge Dahlberg kring bäckenledsdiagnostik.